Search

mandersmedia.co.uk

Retailers of Vinyl, CDs, DVDs etc. through Amazon, Ebay, Discogs, iHaveit, MusicStack and CD & LP. A friend of Help Musicians UK.

Date

June 10, 2019

The Independent Record Shop Father’s Day Picks

from News – Record Store Day http://bit.ly/2wRv5N3
via IFTTT

Advertisements

CAS Nitin Sawhney ‘What Is Classical Music?’

Nitin Sawhney joins Colleen ‘Cosmo’ Murphy, as part Royal Albert Hall’s ‘Love Classical’ series to try and answer the question ‘what is classical music?’.

Multi-award-winning musician and composer Nitin Sawhney joins Classic Album Sundays founder and BBC Radio 6 Music host Colleen ‘Cosmo’ Murphy, as part of Royal Albert Hall’s ‘Love Classical’ series.

Nitin and Colleen will aim to answer the question ‘what is classical music?’ by looking at traditional western classical music alongside Indian classical, Flamenco and various other interpretations – including film scores, modern artists such as Derek Gripper and Nitin’s seminal album Beyond Skin, which celebrates its 20th anniversary this year year and his other albums.

Watch the full video of the interview here.


Read more: Nitin Sawhney’s Top 5 Albums Of All Time

The post Nitin Sawhney ‘What Is Classical Music?’ appeared first on Classic Album Sundays.

from Classic Album Sundays http://bit.ly/2wMJ9aI
via IFTTT

Goldmine1 Enter to win a ‘Vintage Shot’ of Peter Frampton

Goldmine Magazine and Rock Scene Auctions give you the opportunity to win an 17×22″ photo print of Peter Frampton in the studio in 1979, photographed (and autographed) by Mark Weiss.

The post Enter to win a ‘Vintage Shot’ of Peter Frampton appeared first on Goldmine Magazine.

from Goldmine Magazine http://bit.ly/2F0bnTU
via IFTTT

“I need the therapy of taking photographs, and I don’t mean just snapping, which I do a…

via The Real Mick Rock http://bit.ly/2X0vSu2

Visiting Labor Sonor: Choreographing Sound. By Emily Bick

via The Wire: Home http://bit.ly/2WY8zku

CAS Joey Negro on His Musical Influences

Joey Negro joins Colleen ‘Cosmo’ Murphy at Miranda at Ace Hotel London Shoreditch to discuss the albums that have soundtracked his life from the Saturday Night Fever soundtrack to his own Remixed With Love series.

Check out the video from the event here.


Watch: Dimitri From Paris on Salsoul Records with guest Francois K at Classic Album Sundays

The post Joey Negro on His Musical Influences appeared first on Classic Album Sundays.

from Classic Album Sundays http://bit.ly/2WzME3v
via IFTTT

Discogs Staff Discogs’ Top 100 Most Expensive Records: United States

Being record collectors ourselves, we’ve paid our fair share of hefty sums for long-sought-after records that were pressed in shamefully low numbers. We were curious to see if anything we’ve purchased ranked amongst the highest-priced items that have sold in the Discogs Marketplace since it launched in 2005.

For the sake of maintaining our relationships, we won’t say whether or not any of our purchases made the cut, but we thought you might be interested in seeing this list of the most expensive records sold.

Our criteria included albums that were actually sold and paid for on Discogs. All prices have been converted to USD based on exchange rates at the time of sale. Duplicates are included, so some releases might appear more than once.

Every one of these has a unique story that contributes to them being worth a fortune. We have included a link to each release where you can find release notes that will help shed light on their value.

Do you notice any other interesting trends? Let us and fellow collectors know in the comments. We also publish a monthly list of the most expensive items purchased worldwide.

If you have any records that you are considering selling, know that you can use Discogs to connect with buyers from around the world. Learn how to use Discogs to price and sell your vinyl records online.

  1. Flowers For Real album cover

    $2,247.11

    Sold: 2017-02-27 / Format: 7″ / Label: LA Xpressio

  2. Jimmy Delphs Dancing A Hole In The World album cover

    $2,249.99

    Sold: 2018-04-21 / Format: 7″ / Label: Carla Records

  3. Prince Black Album album cover

    $2,250.00

    Sold: 2014-09-21 / Format: LP, Album, Num, Gre / Label: Warner Bros. Records

  4. The Del Rays (2) Love Came / The Day album cover

    $2,250.00

    Sold: 2016-10-10 / Format: 7″ / Label: Paris Tower

  5. $2,250.00

    Sold: 2019-03-07 / Format: 7″, Single / Label: Sting (6)

  6. Misfits Bullet album cover

    $2,270.25

    Sold: 2019-02-28 / Format: 7″, EP / Label: Plan 9

  7. Paris (6) Wishing Well / Sleepless Nights album cover

    $2,278.76

    Sold: 2018-01-31 / Format: 7″, Single / Label: Doc Records (4)

  8. Nirvana Love Buzz b/w Big Cheese album cover

    $2,290.07

    Sold: 2016-02-06 / Format: 7″, Single, Ltd, Num / Label: Sub Pop

  9. Mel Williams Sweet Girl Of Mine / Turn Me On album cover

    $2,318.46

    Sold: 2015-05-16 / Format: 7″ / Label: Buddah Records

  10. Agnostic Front United Blood e.p. album cover

    $2,330.59

    Sold: 2018-05-08 / Format: 7″, EP, MP, Bla / Label: Not On Label (Agnostic Front Self-released)

  11. T.J. Hustler Metaphysical Synthesized Orchestra Age Of Individualism album cover

    $2,333.88

    Sold: 2015-06-29 / Format: 12″ + 12″ + EP / Label: SMOA Productions

  12. Jack Goldstein Planets album cover

    $2,368.85

    Sold: 2017-12-05 / Format: 6×10″ / Label: Neutral Records (3)

  13. J.R. Monterose + The Joe Abodeely Trio In Action album cover

    $2,372.64

    Sold: 2018-11-29 / Format: LP, Album / Label: Studio 4 (4)

  14. $2,400.00

    Sold: 2019-02-07 / Format: 7″ / Label: Sonics Music Ltd.

  15. Eddie Parker (2) But If You Must Go album cover

    $2,400.00

    Sold: 2019-01-07 / Format: 7″, Single / Label: MAM, Miko Records

  16. Chocolate Buttermilk Band Head Games / No Way album cover

    $2,412.68

    Sold: 2017-12-29 / Format: 7″ / Label: CBM Records

  17. Nirvana Love Buzz b/w Big Cheese album cover

    $2,439.32

    Sold: 2018-01-18 / Format: 7″, Single, Ltd, Num / Label: Sub Pop

  18. Nirvana Bleach album cover

    $2,496.01

    Sold: 2018-03-09 / Format: LP, Album, Ltd, Whi / Label: Sub Pop

  19. The Rolling Stones Songs Of The Rolling Stones album cover

    $2,499.47

    Sold: 2018-06-13 / Format: LP, Comp, Promo / Label: ABKCO Music, Inc.

  20. Led Zeppelin Led Zeppelin II album cover

    $2,499.95

    Sold: 2018-10-21 / Format: LP, Album, Mono, Promo, CSG / Label: Atlantic

  21. Nirvana Love Buzz b/w Big Cheese album cover

    $2,499.99

    Sold: 2015-06-27 / Format: 7″, Single, Ltd, Num / Label: Sub Pop

  22. Vomit Pigs E.P. Take One album cover

    $2,500.00

    Sold: 2017-08-15 / Format: 7″, EP / Label: Bad Wreckors

  23. The Khan Jamal Creative Arts Ensemble Drum Dance To The Motherland album cover

    $2,500.00

    Sold: 2017-08-16 / Format: LP, Album / Label: Dogtown Records

  24. Bad Brains Pay To Cum! album cover

    $2,500.00

    Sold: 2017-02-25 / Format: 7″, Single / Label: Bad Brain Records

  25. Dirty Filthy Mud The Forest Of Black album cover

    $2,500.00

    Sold: 2019-03-02 / Format: 7″ / Label: Worex

  26. $2,500.00

    Sold: 2016-11-02 / Format: 7″, Single, Mono / Label: Verve Records

  27. Negative Approach Negative Approach album cover

    $2,500.00

    Sold: 2018-01-22 / Format: 7″, EP / Label: Touch And Go

  28. The Dead Weather Hang You From The Heavens album cover

    $2,500.00

    Sold: 2017-08-16 / Format: 7″, Single, Ltd, TP / Label: Third Man Records

  29. $2,500.00

    Sold: 2019-03-16 / Format: 7″, Single / Label: Big Mack

  30. $2,500.00

    Sold: 2018-02-25 / Format: 12″, Comp / Label: Tri State Records

  31. Minor Threat In My Eyes album cover

    $2,500.00

    Sold: 2016-01-19 / Format: 7″, EP, TP / Label: Dischord Records

  32. Lee Moore Free And Easy album cover

    $2,500.00

    Sold: 2014-03-07 / Format: LP, Album, TP, W/Lbl / Label: Score Records (2)

  33. Lazy Smoke Corridor Of Faces album cover

    $2,500.00

    Sold: 2018-08-21 / Format: LP, Album / Label: Onyx (5)

  34. Bernie Williams Ever Again / Next To You album cover

    $2,500.00

    Sold: 2015-07-12 / Format: 7″, Single / Label: Bell Records

  35. Minor Threat In My Eyes album cover

    $2,500.00

    Sold: 2018-01-24 / Format: 7″, M/Print, Red / Label: Dischord Records

  36. John Heartsman And Circles Music Of My Heart album cover

    $2,500.00

    Sold: 2018-03-12 / Format: 2xLP, Album / Label: Not On Label

  37. The Yum Yums Looky, Looky / Gonna Be A Big Thing album cover

    $2,525.00

    Sold: 2018-07-12 / Format: 7″, Promo / Label: ABC Records

  38. The Parisians Twinkle Little Star / The Cockroach album cover

    $2,526.00

    Sold: 2018-06-13 / Format: 7″ / Label: Demon Hot Records

  39. $2,580.00

    Sold: 2018-05-01 / Format: 7″, Promo / Label: Tower

  40. Bad Brains Pay To Cum! album cover

    $2,584.06

    Sold: 2017-05-13 / Format: 7″, Single / Label: Bad Brain Records

  41. Bad Brains Pay To Cum! album cover

    $2,584.06

    Sold: 2017-05-15 / Format: 7″, Single / Label: Bad Brain Records

  42. Agnostic Front United Blood e.p. album cover

    $2,592.52

    Sold: 2018-02-07 / Format: 7″, EP, MP, Bla / Label: Not On Label (Agnostic Front Self-released)

  43. Akinyele Break A Bitch Neck album cover

    $2,603.95

    Sold: 2018-10-22 / Format: 12″, TP / Label: Liberty Grooves, Dolo Records

  44. Ricardo Marrero & The Group A Taste album cover

    $2,639.05

    Sold: 2015-06-29 / Format: LP, Album / Label: TSG Records, TSG Records

  45. Nirvana Love Buzz b/w Big Cheese album cover

    $2,643.00

    Sold: 2017-11-30 / Format: 7″, Single, Ltd, Num / Label: Sub Pop

  46. Ellipsis (2) Gregory Moore album cover

    $2,680.76

    Sold: 2017-12-08 / Format: 7″ / Label: Briarmeade Records

  47. $2,680.76

    Sold: 2017-12-11 / Format: 7″, Single / Label: Suemi Records

  48. Daybreak Everything Man / I Need Love album cover

    $2,700.00

    Sold: 2018-12-28 / Format: 7″, Single / Label: PAP (2)

  49. The Velvet Underground & Nico (3) The Velvet Underground & Nico album cover

    $2,700.00

    Sold: 2017-11-18 / Format: LP, Album, Mono, Promo, Wes / Label: Verve Records, Verve Records

  50. Nirvana Love Buzz b/w Big Cheese album cover

    $2,758.09

    Sold: 2016-10-31 / Format: 7″, Single, Ltd, Num / Label: Sub Pop

  51. $2,792.77

    Sold: 2018-03-31 / Format: 7″ / Label: Flagg Records

  52. The Parisians Twinkle Little Star / The Cockroach album cover

    $2,793.67

    Sold: 2018-02-08 / Format: 7″ / Label: Demon Hot Records

  53. Ray Pollard This Time / No More Like Me album cover

    $2,800.00

    Sold: 2018-07-14 / Format: 7″ / Label: Shrine Records

  54. The Fly-Bi-Nites Come On Up / Found Love album cover

    $2,800.00

    Sold: 2018-07-03 / Format: 7″, Single / Label: Tiffany Records (7)

  55. Johnny Rodgers With The Nu Tones Make A Change album cover

    $2,800.00

    Sold: 2018-12-16 / Format: 7″ / Label: Amon Records (2)

  56. Frankie Beverly And The Butlers Because Of My Heart album cover

    $2,802.53

    Sold: 2015-06-14 / Format: 7″, Single / Label: Fairmount Records

  57. Gene Toone What More Do You Want album cover

    $2,808.57

    Sold: 2019-04-30 / Format: 7″, Promo / Label: Simco Records (2)

  58. Nirvana Love Buzz b/w Big Cheese album cover

    $2,810.00

    Sold: 2018-03-30 / Format: 7″, Single, Ltd, Num / Label: Sub Pop

  59. Misfits Cough / Cool b/w She album cover

    $2,838.85

    Sold: 2017-02-20 / Format: 7″, Single / Label: Blank Records (11)

  60. Necros (2) Sex Drive album cover

    $2,875.00

    Sold: 2014-06-18 / Format: 7″, EP / Label: Touch And Go

  61. Nirvana Love Buzz b/w Big Cheese album cover

    $3,000.00

    Sold: 2017-08-09 / Format: 7″, Single, Ltd, Num / Label: Sub Pop

  62. Misfits Cough / Cool b/w She album cover

    $3,000.00

    Sold: 2019-05-08 / Format: 7″, Single / Label: Blank Records (11)

  63. The Contents Are Through You album cover

    $3,000.00

    Sold: 2015-06-17 / Format: LP, Album / Label: Rok Records (2)

  64. Reggie Andrews And The Fellowship (4) Mystic Beauty album cover

    $3,000.00

    Sold: 2018-11-25 / Format: LP, Album / Label: H.M.E.

  65. Salt & Pepper (4) A Man Of My Word / Linda album cover

    $3,100.00

    Sold: 2018-03-24 / Format: 7″, Single / Label: Heatwave

  66. Little Nicky Soul I Wanted To Tell You / You Said album cover

    $3,124.26

    Sold: 2018-06-14 / Format: 7″, Single, Promo / Label: Shee Records

  67. Music Emporium Music Emporium album cover

    $3,200.00

    Sold: 2016-09-08 / Format: LP, Album / Label: Sentinel (2)

  68. 94 East Feat. Prince Be My Fortune Teller/ I Just Wanna Be album cover

    $3,250.00

    Sold: 2018-05-14 / Format: 7″, TP / Label: Polydor

  69. The Grey Imprint Do You Get The Message? / The Other Side album cover

    $3,267.76

    Sold: 2016-05-07 / Format: 7″, Single / Label: ClearHill Records

  70. Jimmy Burns I Really Love You album cover

    $3,285.78

    Sold: 2016-09-22 / Format: 7″ / Label: Erica Records

  71. Nirvana Love Buzz b/w Big Cheese album cover

    $3,300.00

    Sold: 2018-09-12 / Format: 7″, Single, Ltd, Num / Label: Sub Pop

  72. $3,389.25

    Sold: 2019-03-31 / Format: LP, Album / Label: First Productions, First Productions

  73. Nabay Believe It Or Not album cover

    $3,465.94

    Sold: 2017-10-31 / Format: 7″ / Label: Impact Records (11)

  74. Opus (9) The Atrocity / Good Procedures album cover

    $3,500.00

    Sold: 2018-08-13 / Format: 7″, Single / Label: Catatonic Records (3)

  75. $3,500.00

    Sold: 2018-05-10 / Format: 7″, Single / Label: Groove City Records (2)

  76. Damon (10) Song Of A Gypsy album cover

    $3,500.00

    Sold: 2018-02-21 / Format: LP, Album, Ori / Label: Ankh (4)

  77. Robert Johnson Malted Milk / Milkcows Calf Blues album cover

    $3,500.00

    Sold: 2017-05-03 / Format: Shellac, 10″ / Label: Vocalion (2)

  78. Necros (2) Sex Drive album cover

    $3,800.00

    Sold: 2018-05-28 / Format: 7″, EP / Label: Touch And Go

  79. Bad Brains Pay To Cum! album cover

    $4,000.00

    Sold: 2017-12-23 / Format: 7″, Single / Label: Bad Brain Records

  80. The Artist (Formerly Known As Prince) The Versace Experience - Prelude 2 Gold album cover

    $4,117.03

    Sold: 2016-08-29 / Format: Cass, Promo / Label: NPG Records, Warner Bros. Records

  81. $4,190.51

    Sold: 2018-02-17 / Format: 7″, Single / Label: Big Mack

  82. Dynamic Five Love Is The Key album cover

    $4,250.00

    Sold: 2016-05-15 / Format: LP, Album, TP / Label: United Artists Records

  83. Led Zeppelin Led Zeppelin album cover

    $4,892.08

    Sold: 2018-05-22 / Format: 4×12″, S/Sided, Album, RE, 200 + 4×12″, S/Sided, A / Label: Atlantic, Classic Records

  84. Mistafide Equidity Funk album cover

    $4,909.92

    Sold: 2011-03-26 / Format: 12″ / Label: Land Of Hits

  85. Mistafide Equidity Funk album cover

    $4,911.57

    Sold: 2009-06-04 / Format: 12″ / Label: Land Of Hits

  86. Negative Approach Negative Approach album cover

    $5,000.00

    Sold: 2017-08-30 / Format: 7″, EP / Label: Touch And Go

  87. Metaphysical Animation Metaphysical Animation album cover

    $5,000.00

    Sold: 2018-04-06 / Format: 2xLP, Album / Label: Not On Label

  88. The Flaming Lips 24 Hour Song Skull album cover

    $5,026.43

    Sold: 2017-12-07 / Format: M/Stick, Single, Ext + File, WAV, 24 + File, WAV, / Label: Lovely Sorts Of Death Records, Warner Bros. Records

  89. Prince Black Album album cover

    $5,203.47

    Sold: 2018-01-26 / Format: LP, Album, Num, Gre / Label: Warner Bros. Records

  90. Bernie Williams Ever Again / Next To You album cover

    $5,317.90

    Sold: 2018-06-02 / Format: 7″, Single, Promo / Label: Bell Records

  91. William Powell (3) Heartache Souvenirs / Chicken Shack album cover

    $5,449.36

    Sold: 2015-06-18 / Format: 7″ / Label: Power-House Records

  92. Phafner Overdrive album cover

    $5,500.00

    Sold: 2016-07-20 / Format: LP, Album / Label: Dragon Records (5)

  93. Bruce Springsteen Born To Run album cover

    $5,500.00

    Sold: 2018-10-06 / Format: LP, Album, Promo, Scr / Label: Columbia

  94. Judge Chung King Can Suck It album cover

    $5,848.06

    Sold: 2015-03-24 / Format: LP, Album, Num, Whi / Label: Revelation Records (8)

  95. $6,000.00

    Sold: 2018-03-12 / Format: 7″, S/Sided / Label: The Record Company (3)

  96. Judge Chung King Can Suck It album cover

    $6,138.33

    Sold: 2018-04-29 / Format: LP, Album, Num, Whi / Label: Revelation Records (8)

  97. Gorilla Biscuits Gorilla Biscuits album cover

    $6,164.88

    Sold: 2018-03-06 / Format: 7″, Ltd, RP, Yel / Label: Revelation Records (8)

  98. Led Zeppelin Led Zeppelin album cover

    $6,250.00

    Sold: 2018-12-01 / Format: 4×12″, S/Sided, Album, RE, 200 + 4×12″, S/Sided, A / Label: Atlantic, Classic Records

  99. Charley Patton Love My Stuff / Jersey Bull Blues album cover

    $7,089.36

    Sold: 2017-08-09 / Format: Shellac, 10″ / Label: Vocalion (2)

  100. Prince Black Album album cover

    $15,000.00

    Sold: 2016-04-22 / Format: 2×12″, Album, Promo / Label: Warner Bros. Records

The post Discogs’ Top 100 Most Expensive Records: United States appeared first on Discogs Blog.

from Discogs Blog http://bit.ly/2Zizhlj
via IFTTT

July issue on sale now

via The Wire: Home http://bit.ly/2K4OdQu

C M Richer Unsigned Session – May

Last month saw two unique artists grace the Melomania stage, and while they couldn’t be further apart from a sonic stand point, both share incredible levels of the talent we strive to champion!

First up was London-based pop singer/songwriter Bryony. Originally get her start writing acoustic music, she eventually grew bored and wanted to shake things up. A moved to London for Uni and a chance meeting with a producer saw her flip her sound to electronic pop music and she hasn’t looked back since, although we did get to witness a rare treat with her performing an intimate stripped back acoustic set! Being selected as our Artist Of The Week was an unexpected delight: “I didn’t think I’d get picked! It’s been really amazing, and this (Unsigned Session) has been the best part!”

Bryony tells us she has new music on the way very soon, so keep your ears open!

Next up was Bristol’s Run Logan Run. This duo of insanely talented musicians mixes free jazz with ambient soundscapes and huge, hypnotic drums to create a sound that is far bigger than you’d imagine could come from just a saxophone and a drum kit. Using a huge array of loop pedals and effects, saxophonist Andrew created wild pitch-bending atmospheres whilst drummer Matt hit the skins with a wide array of sticks, bells and… a pineapple! While their set with us was slightly abridged, we highly recommend checking out the recent The Delicate Balance of Terror to see just what this group is truly capable of

As always, a big thanks to everyone who came out to support the bands, and a massive thanks to Bryony and Run Logan Run for sharing their talents with us!

The post Richer Unsigned Session – May appeared first on Richer Unsigned.

from Richer Unsigned http://bit.ly/31j0IND
via IFTTT

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: